top of page

Bedre synlighet på Google med disse innstillingene

Synlig på nett

26. feb. 2023

Innstillingene som hjelper deg å forbedre synlighet på Google

Som bedriftseier som ønsker å bruke Google Ads for å markedsføre virksomheten din, er det flere innstillinger du bør sjekke for å få mest mulig ut av annonseringskampanjene dine. Her er noen av de viktigste;


  1. Målgruppeinnstillinger: I Google Ads kan du definere målgruppen din basert på demografiske data som alder, kjønn og geografisk plassering. Sjekk at disse innstillingene er riktig konfigurert slik at du når de potensielle kundene som er mest sannsynlig å være interessert i produktene eller tjenestene dine.

  2. Søkeordinnstillinger: Søkeordene du velger for kampanjen din, er avgjørende for å tiltrekke de riktige kundene. Sjekk at søkeordene du har valgt, er relevante for produktene eller tjenestene dine, og at de er satt opp i riktig matchtype.

  3. Budsjettinnstillinger: Budsjettinnstillingene dine avgjør hvor mye du er villig til å betale for klikk på annonsene dine. Sjekk at du har satt opp budsjettet ditt riktig, og at du har valgt den riktige budsjetttypen for kampanjen din.

  4. Annonsetekstinnstillinger: Annonsetekstene dine er avgjørende for å få klikk på annonsene dine. Sjekk at annonsene dine er godt skrevet, relevante og inneholder klare handlingsoppfordringer.

  5. Tidsplanleggingsinnstillinger: Tidsplanleggingsinnstillingene dine avgjør når annonsene dine blir vist. Sjekk at du har satt opp riktig tidsplan for kampanjen din, slik at du når ut til potensielle kunder når de er mest sannsynlig å være på nettet.

  6. Plasseringsinnstillinger: Plasseringsinnstillingene dine avgjør hvor annonsene dine blir vist. Sjekk at du har valgt riktig nettverk og riktig plassering for annonsene dine.

  7. Konverteringsinnstillinger: Konverteringsinnstillingene dine avgjør hva som utgjør en konvertering for kampanjen din. Sjekk at konverteringssporene dine er riktig satt opp, slik at du kan spore konverteringer og optimalisere kampanjen din basert på resultater.

  8. Utvidet annonseinnstilling: Utvidet annonseinnstilling er en nylig tillegg til Google Ads som tillater deg å bruke mer tekster og elementer i annonser. Sjekk at du bruker denne funksjonen til å maksimere engasjement og konverteringsrater på annonsene dine.

  9. Avanserte innstillinger: Avanserte innstillinger i Google Ads gir deg mulighet til å finjustere kampanjen din ytterligere. Sjekk at du har sjekket disse innstillingene og optimalisert kampanjen din basert på de tilgjengelige funksjonene.

  10. Automatiske innstillinger: Google Ads tilbyr en rekke automatiserte innstillinger som kan hjelpe deg med å optimalisere kampanjene dine og spare tid. Sjekk at du bruker disse funksjonene, for eksempel automatiske budjusteringer og automatisert søkeordplanlegging, for å øke effektiviteten og resultatene av kampanjene dine.


Det kan være lurt å teste ulike annonseversjoner, søkeord, tidsplaner og plasseringsalternativer for å finne ut hva som fungerer best for virksomheten din. Du kan også bruke verktøy som Google Analytics for å spore trafikken og konverteringene fra annonsering, slik at du kan få innsikt i hva som fungerer og ikke. Dette vil hjelpe deg med å justere strategien din og optimalisere kampanjene dine for å øke konverteringsraten og ROI.


Som en bedriftseier kan det være lurt å få hjelp fra en spesialist på Google Ads. En Google ads frilanser fra Synlig på Nett kan hjelpe deg med å finne de riktige søkeordene, målgruppeinnstillingene, budsjettinnstillingene og annen viktig konfigurasjon som vil hjelpe deg å få mer trafikk og salg til nettbutikken din.

bottom of page